წარმოება მოიცავს 2 და მეტი ინგრედიენტისგან მომზადებულ ნახევარფაბრიკატს რომელიც შემდგომში გამოიყენება როგორც ინგრედიენტი სხვა კერძის ან სასმელის მომზადებისას. ნახევარფაბრიკატის მომზადება ხდება სამზარეულოს ან ბარის პერსონალის მიერ და ინახება საწყობში/მაცივარში შემდგომი გამოყენების მიზნით. ნახევარფაბრიკატებია: ფარში, პომიდორის საწებელი და ა. შ.

სამზარეულოს ან ბარის პერსონალის მიერ მომზადებული ნახევარფაბრიკატი უნდა დარეგისტრირდეს შემდეგნაირად:

  • დააკლიკეთ მენიუ > ნახევარფაბრიკატები
  • დააკლიკეთ ‘დამატება
  • ჩაწერეთ ნახევარფაბრიკატის სახელი, კოდი (არ არის სავალდებულო), აირჩიეთ ნახევარფაბრიკატის კატეგორია
  • დააკლიკეთ ინგრედიენტების დანახარჯების სიას, აირჩიეთ ინგრედიენტები და ჩაწერეთ მათი რაოდენობა
  • აირჩიეთ ნახევარფაბრიკატის  მოხმარების ზომის ერთეული, მაგ: ფარშის შემთხვევაში მომხარების ზომის ერთეული იქნება ‘კილოგრამი’
  • სისტემა SNACK ავტომატურად დაიანგარიშებს მოხმარების ზომის ერთეულის ფასს
  • ჩაწერეთ მინიმალური გაფრთხილების რაოდენობა როცა სისტემა შეახსენებს  ნახევარფაბრიკატის მარაგის ამოწურვის შესახებ
  • დააკლიკეთ ღილაკს ‘შენახვა’

კერძის ან სასმელის გაყიდვის შემდეგ, რომელშიც გამოყენებული იქნება ნახევარფაბრიკატი, მოხდება ნახევარფაბრიკატის რაოდენობის შემცირება რეცეპტში მოცემული რაოდენობის მიხედვით.

აუცილებლად შესასრულებელი!

ნახევარფაბრიკატის დარეგისტრირების შემდეგ დაარეგისტრირეთ ნაწარმოები ნახევარფაბრიკატი წარმოების ნაწილში:

  • დააკლიკეთ მარაგები > წარმოება
  • დააკლიკეთ ‘დამატება
  • სისტემა ‘SNACK’ ავტომატურად მიანიჭებს დოკუმენტის ნომერს
  • აირჩიეთ საწყობი (საწყობი შეიძლება იყოს ასევე სამზარეულო ან ბარი) სადაც უნდა მოხდეს ნახევარფაბრიკატის შენახვა და მისი გამოყენება
  • მიუთითეთ დამზადების თარიღი
  • სტატუსის სიიდან აირჩიეთ ‘საბოლოო
  • ჩამოშალეთ ‘ნახევარფაბრიკატი კერძი/სასმელი‘ სია და აირჩიეთ ნახევაარფაბრიკატის დასახელება
  • ჩაწერეთ უკე დამზადებული ნახევარფაბრიკატის რაოდენობა
  • დააკლიკეთ ‘შენახვა